لیست اختراعات سعيد اصغري


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 12
تاریخ ثبت: 1394/03/19
خلاصه اختراع:

باتري واناديومي يك سامانه‌ي ذخيره‌سازي انرژي است كه براي ذخيره انرژي خورشيد و باد كه ماهيت تناوبي دارند بسيار مناسب مي‌باشد. هم‌چنين از باتري واناديمي مي‌توان در خودروهاي برقي استفاده كرد. علاوه‌بر ساخت سل اين باتري، تلاش شده‌است تا با اصلاح الكترودهاي باتري واناديومي توسط الكتروكاتاليزور كربن‌نانوتيوب، سرعت فرايندهاي الكتروشيميايي باتري واناديومي تا حد مطلوبي بهينه شود چرا كه الكترود‌‌ها در حالت عادي عملكرد خيلي خوبي در باتري ندارند. كاتاليست كربن‌نانوتيوب توانسته است ΔEp را كاهش دهد و برگشت‌پذيري سيستم نسبت به نمد كربني برهنه بهبود يافته است (شكل5 صفحه‌ي 2). زماني‌كه از تركيب كربن نانوتيوب و تيمار حرارتي- اسيدي به منظور اصلاح الكترود نمدكربني استفاده مي‌شود، جريان سيستم بيشترين افزايش را در مقايسه با ديگر حالت هاي اصلاحي دارد. به دليل حضور گروه هاي عاملي اكسيژن دار در سطح كربن نانوتيوب فعال شده (كه قادر به جذب تركيبات واناديوم مي باشد)، فرايندهاي الكتروشيميايي با سرعت مناسب‌تري در سطح الكترود اصلاح‌شده انجام مي‌پذيرد. (شكل‌هاي 6 و 7 صفحه‌ي 3) طراحي جديد صفحات‌دوقطبي با ايجاد حوضچه روي صفحه گرافيتي و تنها استفاده از دوكانال (به جاي شيارهاي پي‌در‌پي در سيستم‌هاي سابق) سيستم را ساده‌تر نموده و در وقت و هزينه به مراتب صرفه‌جويي مي‌شود. هم‌چنين با اين طراحي احتمال نشت الكتروليت در سيستم به حداقل مي‌رسد (شكل‌هاي10 و 11 صفحه‌ي 5). سل باتري واناديومي ساخته شده، از دو نيم‌سل تشكيل‌شده‌است كه به‌وسيله يك غشاء تبادل پروتون از هم جدا مي‌شوند. در هر سل دو الكترود قرار‌دارد كه الكترون‌ها از طريق آن‌ها به الكتروليت منتقل مي‌شوند. الكتروليت موجود در دو تانك ذخيره توسط دو پمپ، درون سل به جريان در‌مي‌آيند (شكل1 صفحه 1). در هنگام شارژ باتري فرايندهاي زير رخ مي‌دهد: : واكنش نيم‌سل مثبتVO2+ + H2O → VO2+ + 2H+ + e – : واكنش نيم‌سل منفيV3+ + e - → V2+

تاریخ اظهارنامه: 1396/03/29
تاریخ ثبت: 1396/10/10
خلاصه اختراع:

در سال هاي اخير فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان به دليل افزايش تقاضاي جهاني اتيلن، مسائل زيست محيطي و نيز محدود منابع نفتي بسيار مورد توجه قرار گرفته است. در كشور عزيزمان ايران، به دليل دارا بودن منابع عظيم گازي اين فرآيند مي تواند در راستاي رفع نياز صنايع به اتيلن نقش اساسي داشته باشد. در اين اختراع كارايي كاتاليست كروم بر روي پايه Ce-MCM-41 در فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان مورد ارزيابي قرار گرفت. توزيع نامناسب كروم بر روي سطح پايه باعث كاهش فعاليت كاتاليست هاي فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان مي گردد. به نظر مي رسد استفاده همزمان از كاتاليست هاي با سطح بالا و نيز فن آوري پلاسما مشكلات مربوط به كاتاليست هاي اين فرآيند را برطرف نموه و در نتيجه گامي اساسي در راستاي تجاري سازي فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان در كشور عزيزمان برداشته شود. به همين منظور پايه Ce-MCM-41 با نسبت هاي مختلف (Si/Ce) با روش هيبريدي هيدروترمال– پلاسما سنتز شد و سپس اكسيد كروم با نسبت وزني 7% بر روي پايه هاي سنتز شده نشانده شد و در فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان به اتيلن در حضور دي اكسيد كربن مورد ارزيابي قرار گرفت. كاتاليست هاي سنتز شده با استفاده از آناليزهاي FESEM،XRD ، EDX، BET وFTIR تعيين خصوصيات گرديدند و عملكرد كاتاليستي آنها با استفاده از سامانه ي آزمايشگاهي موجود در مركز تحقيقات رآكتور و كاتاليست در فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان به اتيلن درحضور دي اكسيد كربن بررسي گرديد. نتايج حاصل از آناليز XRD، كاهش بلورينگي فازكريستالي اكسيد كروم را در نمونه Cr/Ce-MCM-41(Si/Ce=25)-p كه بيانگر توزيع بهتر ذرات كروم برروي سطح پايه فرآوري شده مي باشد، را تاييد مي كند و تصاوير مربوط به آناليز FESEM اثبات كرد كه تمامي نمونه ها داراي ذراتي در مقياس نانومتري مي باشند و نيز نشان داد كه در نمونه Cr/Ce-MCM-41(Si/Ce=25)-p اندازه ذرات كوچكتر و توزيع نانوذرات تشكيل شده برروي سطح كاتاليست يكنواخت تر شده است. آناليز EDX نيز بيانگر توزيع يكنواختي از نانوذرات بر روي سطح مي باشد. در نهايت با توجه به تمام نتايج به دست آمده مشاهده شد كه تركيب درصد پايه هاي سيليكا-سريا با نسبت (Si/Ce=25) و نشاندن 7% وزني فاز فعال كروم با روش پلاسماي پيشرفته در فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان به اتيلن درحضور دي اكسيد كربن، فعاليت كاتاليستي بسيار مطلوب، پايداري بالا، توزيع بهتر فاز فعال، راندمان توليد اتيلن 62% و تبديل اتان 7/63% را از خود نشان داد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/12/20
تاریخ ثبت: 1397/07/10
خلاصه اختراع:

سامانه هوشمند نظارت الكترونيك فضاپايه و ايستگاهپايه به منظور رديابي افراد براساس فناوري GPS و BTS ارائه گرديده است. زمينه فني اختراع طراحي و ساخت دستگاه در حوزه برق و الكترونيك ميباشد.  مشكلات فني مطرح در اين اختراع شامل: 1- ارسال اطلاعات از طريق GPRS به دليل مصرف جريان بالا 2- درخواست كمك شخص 3- خاموش شدن سيستم بهدليل كاهش ولتاژ باتري 4- شارژ دستگاه 5- مصرف جريان بالا 6- عدم كاركرد صحيح GPS در مكانهاي سربسته 7- امكان آشكارسازي هرگونه تخريب و يا جداسازي سيستم  راه حل: 1- مجموعهاي از دادههاي مكاني ذخيره شده و هر 5 دقيقه يكبار ارسال اطلاعات داريم. 2- با وجود كليد SOS در سيستم ميتوان ناظر را در مورد مشكل بوجود آمده مطلع كرد. 3- با نصب يك بلندگو در سيستم شخص از كمبود شارژ آن با خبر ميشود. 4- با استفاده از تراشه شارژر خاص مدت شارژ سيستم كمتر از سه ساعت و كارايي باتري آن تا 24 ساعت ميباشد. 5- با استفاده از مد sleep در ميكروكنترلر، از ماژولهاي GSM و GPS در مواقع لازم استفاده خواهد شد. 6- استفاده از قابليت BTS 7- استفاده از تكنولوژي فيبر نوري و فرستنده گيرندههاي نوري

تاریخ اظهارنامه: 1398/06/16
تاریخ ثبت: 1399/03/06
خلاصه اختراع:

لوله هاي گرمايي بعنوان يك فناوري مدرن در سامانه هاي فضايي كاربرد فراوان دارند. بعنوان مثال ساده ترين كاربرد اين تجهيز در همسان سازي دماي سطح ماهواره ها است. علاوه بر اين همسازن سازي، خنك سازي تجهيزات الكترونيكي بكار رفته در ماهواره ها نيز كاربري ديگر آن محسوب مي شود. لوله هاي گرمايي شياردار براي انتقال حرارت و خنك سازي ماهواره ها استفاده مي شود، اما در سامانه هاي فضايي كه داراي شتاب منفي هستند (مانند سفينه هاي فضايي، هواپيما)، لوله هاي حرارتي شياردار كارايي ندارند. طراحي لوله حرارتي مناسب با اين نوع سامانه هاي فضايي هدف اصلي اين اختراع مي باشد.

تاریخ ثبت: 1399/06/18
خلاصه اختراع:

با توجه به وجود عوامل بيماري زا مانند باكتري،ويروس ،ميكروارگانسيم ها و...كه هنگام استفاده از دستكش قابل انتقال هستند از بين بردن اين عوامل امري ضروري است . دستگاه موجود با استفاده از تكنولوژي لامپ UV كه در محدوده C با موج طول 200 تا 280 نانومتر با توان 8 تا 16 وات مي باشد قادر است اكثر عوامل بيماري زا را تا حد ممكن از روي دستكش براساس زمان تعيين شده از بين ببرد. با توجه به خاصيت ارتجاعي دستكش هاي لاتكس و زمان بر بودن پرسه پوشيدن دستكش، دستگاه قادر است با ايجاد اختلاف فشار (مكش) كم باعث پوشيدن سهل دستكش و همچنين با استفاده از ضامن تعبيه شده باعث در رفتن دستكش و قرار گيري كامل بر روي دست شود. همچنين به دليل احتمال غير استريل شدن دستكش هنگام تماس دست با قسمت بيروني دستكش اين دستگاه قادر است بدون هيچ گونه تماس دست و با استفاده از لامپ UV دستكش را قبل از استفاده دستكش ضدعفوني كند .همچنين اين دستگاه قادر است با حساسيت بسيار بالا ، پارگي يا سوراخ بودن احتمالي دستكش را بصورت اتوماتيك با استفاده از سنسور هاي فشار تعبيه شده در محفظه اي داخلي دستگاه را تشخيص دهد. تشخيص پارگي يا سوراخ بودن دستكش باعث مي شود انتقال بيماري هاي خطرناك مانند HIV و HBV به حداقل برسد، همچنين باعث حذف استفاده همزمان چندين دستكش روي هم مي شود كه اين كار باعث افزايش مهارت و افزايش حس لامسه استفاده كننده مي شود. با استفاده از اين دستگاه دستكش هاي پودر دار كه باعث حساسيت پوست مي شوند كنار گذاشته شوند. اين دستگاه علاوه بر كنترل دستي قادر است با استفاده از دستور فرمان صوتي استفاده كننده تمامي قسمت هاي دستگاه را بصورت هوشمند كنترل كندكه اين كار باعث انحصاري كردن دستگاه و همچنين عدم دخالت دست مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/09/25
تاریخ ثبت: 1393/06/18
خلاصه اختراع:

به منظور كاهش هزينه، وزن و حجم صفحات دوقطبي مورد استفاده در پيل هاي سوختي پليمري، صفحات دوقطبي فلزي را مي توان جايگزيني مناسب براي صفحات دوقطبي گرافيتي دانست. مقاومت به خوردگي فلزات براي كار در محيط گرم، مرطوب و اسيدي پيل هاي سوختي پليمري كافي نمي باشد. مقاوت تماسي بالاي فلزات نيز منجر به كاهش رسانايي صفحات دوقطبي و عملكرد پيل سوختي مي شود. بنابراين با توجه به اين دو موضوع مهم (مقاومت به خوردگي پايين و مقاومت تماسي بالا)، اضافه نمودن پوشش مقاوم به خوردگي به صفحات فلزي مطمئناً در بهبود عملكرد و دوام بلند مدت يك توده تأثيرگذار خواهد بود و اجتناب ناپذير مي باشد. با استفاده از پوشش نيتريد تيتانيوم مي توان مقاومت به خوردگي لازم و همچنين مقاومت تماسي كافي را همزمان براي صفحات دوقطبي فلزي از جنس فولاد زنگ نزن در پيل هاي سوختي پليمري تأمين كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/10/24
تاریخ ثبت: 1393/04/23
خلاصه اختراع:

پيل هاي سوختي يكي از مهم‌ترين منابع توليد كننده ي انرژي تجديد پذير هستند. در اين منابع توليد انرژي، طي يك واكنش گرمازا بين گاز هيدروژن و اكسيژن، انرژي الكتريكي و حرارت با راندمان بالا توليد مي‌گردد. اصلي‌ترين قسمت يك سيستم پيل سوختي، توده¬ آن است كه مهم‌ترين جزء يك توده¬ي پيل، صفحات دوقطبي آن مي باشد. وظايف اصلي اين صفحات رساندن سوخت و اكسيدان به سطح مؤثر پيل (سطح عبور يون‌هاي پروتون ( خارج ساختن موادي كه در اثر واكنش ايجاد مي‌شود، جمع آوري و انتقال جريان برق به كانكتورها و نگه داري سل‌ها در داخل توده پيل مي‌باشد. صفحات دوقطبي مجموعاً بيش از 60% وزن پيل و 30% هزينه يك توده پيل را تشكيل مي‌دهند. به‌همين دليل وزن، حجم و هزينه¬ي يك توده پيل سوختي با انتخاب مناسب جنس صفحات دوقطبي به صورت چشم گيري بهبود خواهد يافت. بدين منظور استفاده از صفحات دوقطبي فلزي را مي¬توان جايگزيني مناسب براي صفحات دوقطبي گرافيتي دانست. روشهاي زيادي جهت ساخت صفحات دوقطبي فلزي بكارگرفته شده است، اما در بين روشهاي مذكور برخي با هزينه بسيار بالاي ساخت قالب و دستگاههاي مربوطه مواجه مي باشند و برخي ديگر صفحه توليد شده در آنها دراي كيفيت پاييني مي‌باشد. بنابراين جهت كاهش هزينه‌ها و زمان ساخت قالب از يك طرف و همچنين افزايش دقت و كيفيت قطعه توليد شده از طرف ديگر، نياز به روشي با بازدهي بالا جهت فرم‌دهي صفحات دوقطبي فلزي مي‌باشد. در اختراع حاضر با استفاده از نتايج تحقيقات انجام شده در زمينه فرايند استمپينگ و بمنظور سهولت در شكل‌دهي و جلوگيري از يكسري معايب عنوان شده در فرايند استمپينگ، از يك صفحه لاستيكي انعطاف پذير از جنس پلي اورتان بجاي ماتريس فلزي استفاده شده است. در روش فرم دهي بكمك صفحه لاستيكي مي‌توان بر تمامي مشكلات از جمله پارگي و چروكيدگي صفحات ، نازك شدگي، پيچ و تاب، اعوجاج اين صفحات در بعضي مقاطع و همچنين پيچيدگي ساخت قالب در توليد صفحات دوقطبي فلزي فايق آمد. با توجه به كاهش هزينه‌ها و زمان ساخت از يك طرف و همچنين افزايش دقت و كيفيت صفحه توليد شده از طرف ديگر، اين روش داراي راندمان بالايي جهت شكل‌دهي صفحات دوقطبي فلزي در پيل‌هاي سوختي پليمري مي‌باشد.

موارد یافت شده: 12